De therapeuten van Balans in bewegen

Elise Kramer is praktijkhouder sinds 2013, kinderoefentherapeut en sensorisch informatieverwerkingstherapeut. Ze heeft specialisatie slaapoefentherapie maar verwijst bij kinderen met alleen slaapproblemen graag door naar haar collega Eveline.
Elise behandelt op woensdag en donderdag op de praktijklocatie Den Haag en op de Merel Foundation in Leiden. Op maandag en dinsdag werkt ze vanuit haar functie als praktijkhouder en stuurt ze het team aan.

Elise is een enthousiaste en betrokken therapeut. Ze vindt het een uitdaging om kinderen hun eigen mogelijkheden te laten ontdekken en ouders te begeleiden in dit proces. Als een kind iets bereikt heeft, kan dit haar een lach opleveren voor de rest van de dag. Ze is een vraagbaak voor alles wat met motoriek, bewegen en sensorische informatieverwerking te maken heeft en ze geeft met veel plezier workshops en presentaties over deze onderwerpen.
Ook geniet ze van het coachen van de medewerkers zodat iedereen kan genieten van de kwaliteiten van Balans in bewegen.

Elise is getrouwd en moeder van Nina (2011), Eva (2013) en David (2017). Ze is actief bij de basketbalvereniging van Eva, gaat graag een stukje hardlopen over de Katwijkse boulevard en geniet van het organiseren van etentjes voor vrienden en familie.

Eveline is oefentherapeut Cesar, bekkenoefentherapeut en slaapoefentherapeut voor volwassenen en kinderen. Ze werkt van maandag t/m vrijdag op de praktijklocaties Den Haag en Katwijk/ Rijnsburg (woensdag).

Eveline is een enthousiaste, leergierige therapeut. Ze is echt een kei in het ontrafelen van lichamelijke klachten bij jong en oud. Ze ziet veel zwangere vrouwen en werkt daarbij nauw samen met Mundo Verloskundigen. Daarnaast geniet ze van pubers die na therapie weer op tijd op school zijn vanwege een beter slaapritme en ouders die eindelijk zelf ook een nachtje kunnen doorslapen. Maar net zo blij wordt ze van de oude dame die weer (letterlijk) uit de voeten kan of de man die weer zonder hoofdpijn door het leven kan.

Eveline woont samen met Florian in Den Haag. In het weekend volgt ze graag balletlessen of spreekt ze af met vrienden. Daarnaast houdt ze van breien en spelen van videogames wat in haar werk met pubers nog wel eens goed van pas komt.

Milan Absil is oefentherapeut Mensendieck en kinderoefentherapeut i.o.. Hij werkt sinds 2020 bij Balans in bewegen. Van dinsdag t/m vrijdag werkt hij in Den Haag op basisschool de Jeroen, de Archipelschool, de Eloutschool, basisschool de Tweemaster en op basisschool de Meerpaal. Daarnaast is hij woensdagmiddag werkzaam op de praktijklocatie Den Haag en geeft hij peutergymlessen.

Milan is een actieve, sportieve therapeut. Hij laat zich niet snel van zijn stuk brengen en vindt het een uitdaging om samen met het kind op een creatieve, leuke en leerzame manier aan de slag te gaan, om op deze manier het uiteindelijke doel te bereiken.

Milan woont samen met zijn vriendin in Delft. Naast zijn werk als oefentherapeut is hij veel op het hockeyveld van Ring Pass Delft te zien. Hier speelt hij in het eerste team en heeft hij in het verleden ook teams getraind en gecoacht. 

Lauran Zwart werkt sinds 2021 bij Balans in Bewegen en is kinderoefentherapeut en sensorische informatieverwerkingstherapeut. Lauran werkt van maandag t/m donderdag op de A.M.G. Schmidtschool, de Bernardus, de Baanbreker en ‘t Palet. Op maandag- en woensdagmiddag werkt hij ook op de praktijklocatie Den Haag.

Lauran is een vrolijke, actieve therapeut. Zijn dag is geslaagd als hij ziet dat het kind plezier heeft en tegelijk iets geleerd heeft en hierdoor vooruitgang boekt. Hij geniet van de samenwerking met de kinderen en de energie die ze geven. Lauran is daarnaast ook een gezellige aanwinst voor iedere school waar hij werkzaam is en is altijd in voor een nieuwe uitdaging.

Naast het werk gaat hij graag koken, hardlopen, fitnessen of geniet hij van de stad Rotterdam waar hij ook woont. Verder vindt hij het leuk om te vissen of te wandelen in de mooie natuur.

Bart Duivenvoorden werkt sinds 2020 bij Balans in bewegen en is kinderoefentherapeut.. Hij werkt van maandag t/m vrijdag in Katwijk op de Willem van Veenschool, de Brugghenschool, Prins Willem-Alexanderschool en de Verrekijker. Op vrijdag behandelt hij kinderen van de ‘samen naar school-klas’ op de Merel Foundation in Leiden. Op maandag- en woensdagmiddag is hij ook werkzaam op de praktijklocatie Katwijk (Zeehos).

Bart is een echte sportfanaat. Hij is altijd in voor een spelletje basketbal, voetbal, tafeltennis of een andere leuke beweegactiviteit. Vanuit zijn passie voor sport wil Bart kinderen enthousiasmeren op het gebied van bewegen en hen op een goede en veilige wijze nieuwe beweegvaardigheden aanbieden en aanleren. Niets is mooier voor Bart, dan wanneer een kind een gulle glimlach op zijn of haar gezicht krijgt als een nieuwe mijlpaal is bereikt.

Bart woont in Leiden met zijn vriendin. Hij speelt basketbal en is actief binnen het paardenconcours.

Ranjeeta Debi Tewari werkt sinds 2021 bij de praktijk. Ze is kinderoefentherapeut, slaapoefentherapeut en bekkenoefentherapeut. Ze werkt op maandag, dinsdag en donderdag op de Algemene Hindoestaanse Basisschool, de Bernardus (beiden Den Haag) en de Marnixschool (Katwijk). Op dinsdag en donderdag werkt ze ook op de praktijklocatie Katwijk (de oude Coepel).

Ranjeeta is een lieve, enthousiaste all-round oefentherapeut met veel werkervaring. Ze is overal voor in en bedenkt graag nieuwe plannen om de praktijk en haar eigen vaardigheden verder te ontwikkelen. Ranjeeta kan genieten van het kind dat eindelijk netjes kan schrijven tot een volwassenen die weer door kan slapen in de nacht.

Ranjeeta woont in Den Haag. In haar vrije tijd geniet zij van haar twee kinderen van 5 en 7 jaar. Daarnaast beoefent zij de Indiase klassieke dansvorm Bharata Natyam.

Bart Roorda is kinderoefentherapeut. Hij is werkzaam op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag in Den Haag op ‘t Palet, de Eerste Nederlandse Montessorischool, de Valkenbos en op vrijdagmiddag op de praktijklocatie op de Scheveningseweg.

Bart is een sportieve therapeut met veel werkervaring. Bewegen zit in zijn dna en daarom wordt hij elke keer weer blij van het helpen van kinderen bij het verbeteren van de motoriek. Bart geniet ook van de contacten met ouders en leerkrachten en draagt zijn kennis graag over aan hen en andere betrokkenen.

Bart woont in Gouda en is daar actief binnen de reddingsbrigade, nu alleen nog als wedstrijdzwemmer maar voorheen ook als trainer. Daarnaast is hij fanatiek wielrenner en doet hij aan windsurfen en mountainbiken. Bart is getrouwd en vader van twee meisjes.

Barbara is sinds 2021 werkzaam bij de praktijk. Barbara is oefentherapeut Mensendieck en bekkenoefentherapeut i.o. en is ook specialist medical taping. Ze werkt op maandag en dinsdag op de praktijklocaties in Katwijk (Zeehos) en Rijnsburg (Smidstraat)

Barbara is een echte oefentherapeut die het lichaam als geheel ziet. Ze geniet ervan om met cliënten samen te werken en zo te komen tot pijnvrij en soepel bewegen. Vanwege haar eigen ervaring met (sport)blessures kan ze zich goed inleven in cliënt.

Barbara woont in Hoofddorp en gaat in het dagelijks leven graag een eind wandelen met vriendinnen, doet vrijwilligerswerk voor de voedselbank en speelt volleybal.

Esmeralda is franchiser binnen Balans in bewegen. Ze is oefentherapeut, bekkenoefentherapeut, stress- en ontspanningstherapeut en aangesloten bij Netwerk Chronisch Pijn. Daarnaast is ze ook slaapoefentherapeut voor zwangeren, baby’s, kinderen en volwassenen. Ze is werkzaam op dinsdag en vrijdag op de locatie in Noordwijk.

Esmeralda vindt het een uitdaging om de puzzel te leggen samen met de cliënt. Waar komen de klachten vandaan? En hoe kun je samen zorgen voor herstel? Ze gaat de uitdaging graag aan en put daarbij uit haar jarenlange werkervaring.

Esmeralda woont in Noordwijk samen met haar man, twee zonen en één dochter.

Ga naar de inhoud