Bekkenoefentherapie

Wil jij weer de regie hebben over jouw eigen lijf?

Bij bekken(bodem)klachten heb je bijvoorbeeld pijn in je lage rug, SI-gewrichten, stuit of schaambeen of je hebt last van incontinentie, obstipatie etc. Bekken(bodem)klachten zijn heel breed. Ze kunnen voor komen tijdens je zwangerschap, maar ook wanneer je ouder wordt, tiener bent en ook mannen kunnen hier last van hebben.

Bekkenklachten beperken je in je dagelijks leven, waardoor je moeilijker kunt bewegen, sporten of werken. Of je wereld wordt misschien wel kleiner omdat je niet ver de deur uit komt of durft omdat je bang bent dat er geen toilet in de buurt is.

Wil je weer pijnvrij bewegen, controle hebben over continentie en vrij zijn om te gaan en staan waar je wilt? Wij helpen je weer de regie te krijgen over je eigen lijf en beweging!

Wat is bekkenoefentherapie

Bekkenoefentherapie is een specialisatie binnen de oefentherapie Cesar/Mensendieck, die zorg draagt voor mensen met bekkenpijn, bekkenklachten, bekkeninstabiliteit of problemen met de bekkenbodem.

We behandelen niet alleen de bekkenklachten, maar gaan ook op zoek naar de oorzaak van de klachten. We luisteren naar het hele verhaal en kijken naar jouw manier van bewegen, zodat we je gericht advies en passende oefeningen kunnen geven.

De focus in de therapie ligt op jou leren hoe je zelf kunt voelen, oefenen en bewegen zodat jij de regie krijgt over je eigen klacht.

Lees hieronder meer over verschillende klachten en preventieve programma’s.

Hoe helpen wij jou verder?

Dit wordt allemaal aangepast op jouw klacht, situatie en eigen hulpvraag, zodat we jou zo goed mogelijk kunnen helpen.

Vergoeding

Vergoeding voor bekkenoefentherapie komt uit het aanvullende pakket (fysiotherapie/oefentherapie), zonder eigen risico. Wil je meer weten over vergoedingen? Klik op de button hieronder.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Klachten en preventieve programma’s:

Onder bekkenklachten verstaan we pijn in bijvoorbeeld de SI-gewrichten, de stuit, het schaambot en/of de zit- en heupbotten. Deze klachten komen voornamelijk voor tijdens of na de zwangerschap, maar ook daarbuiten en bij tieners, mannen en ouderen.

De pijn is vaak zeurend of het voelt beurs en belemmert je met het veranderen van posities, bij lang staan, zitten of lopen en bijv. omdraaien in bed. Hierdoor wordt jij beperkt in het bewegen.

Het is belangrijk om niet te lang met deze klachten rond te lopen, want pijn en spanning verergeren de klachten vaak. Wist je dat we veel bekkenklachten vaak al binnen 4-6 al behandelingen kunnen verhelpen?

Door te kijken naar waar de oorzaak van jouw klachten liggen en je te leren deze te verhelpen en voorkomen, kun jij weer onbezorgd bewegen!

Wij helpen jou graag verder.

Bekkenbodemklachten zijn zeer veelzijdig. Dit kunnen incontinentieklachten zijn voor urine of ontlasting, maar ook pijnklachten bij de gemeenschap of erectiele dysfunctie.
Over deze klachten wordt vaak weinig gepraat, maar zijn wel van grote invloed op je dagelijks leven.
Sommige van deze klachten komen vaker voor in een bepaalde fase van je leven, bijvoorbeeld bij zwangerschap, menopauze (overgang) of ouderdom. Dit betekent alleen niet dat ‘het erbij hoort’ en dan je er niets aan kunt doen.

We leggen je uit waar je klachten vandaan komen, hoe de bekkenbodem werkt en hoe jij daar invloed op uit kunt oefenen. Op die manier helpen we je op weg naar weer zorgeloos bewegen en grip op je bekkenbodemklachten! Wij gunnen het jou dat je de controle weer terug krijgt.

Wil jij meer informatie of een afspraak maken? Neem contact op.

Geen tijd of zin in een complete zwangerschapscursus? Wil je liever één op één aandacht voor jouw lijf tijdens de zwangerschap en als voorbereiding op je bevalling?

Er is een nauwe samenwerking met Mundo Verloskundigen in Den Haag. Niet alleen wanneer er klachten zijn tijdens de zwangerschap maar ook preventief om klachten te voorkomen.

Samen hebben we een methode bedacht om jou te begeleiden tijdens je zwangerschap. We helpen je om inzicht te krijgen in jouw lichaam tijdens je zwangerschap, bevalling en de periode erna.
We leren hoe je je bekkenbodem werkt, hoe je deze kunt ontspannen en zo nodig kunt trainen. Na een module weet je ook wat je nodig hebt om je zwangerschap zo fit mogelijk door te komen en bij welke klachten je contact op kan nemen met je therapeut of verloskundige.

We bieden je de onderstaande modules aan:

Module 1 - Bewegen tijdens de zwangerschap

Tijdens een zwangerschap verandert er heel veel in het lichaam. Daardoor gaan vrouwen vaak ook wat anders bewegen. In deze module leer je:

Module 2 - Voorbereiding op de bevalling

Bevallen, een hele opgave! Maak het iets gemakkelijker door te leren ontspannen en te bewegen tijdens de bevalling. Wist je dat bewegen tijdens je bevalling jouw bevalling 2 uur korter maken? In deze module leer je:

Module 3 - Een baby, wat nu?

Gefeliciteerd met het nieuwe kindje! Er komen ineens heel veel taken bij, ook voor je nog herstellende lijf. Hoe ga je om met het gewicht van die prachtige baby die je door de dag heen steeds weer optilt, draagt, voedt en verzorgt? In deze module leer je hoe je:

Praktische informatie
De modules worden eens per twee maanden gegeven, zowel in het Engels als in het Nederlands. Elke module bestaat uit 3 lessen van 30 minuten en zijn met alleen jou (en eventueel je geboortepartner). De modules zijn ook te volgen als je een andere verloskundigenpraktijk hebt.

De module kost € 125,- wanneer je niet aanvullend verzekerd bent. Wil je het vergoed krijgen vanuit je aanvullende pakket fysio- en oefentherapie, dan is dat ook mogelijk als je voldoende verzekerd bent.

Wil je je aanmelden?

Bij endometriose zit er weefsel dat lijkt op baarmoederslijmvlies buiten je baarmoeder. Dit kan zorgen voor verschillende klachten, zoals pijn in de buik, rug of benen, in het dagelijks leven of bij de gemeenschap. Daarnaast zijn er ook vrouwen die last krijgen van moeite of pijn bij het plassen en/of ontlasten.

Helaas is er nog geen definitieve oplossing voor endometriose. Ook bekkenoefentherapie kan de endometriose niet verhelpen, maar we kunnen je wel helpen met het ontspannen van de spieren in en rond je bekken. Door pijn gaan spieren vaak spanning maken en van spanning krijg je vaak ook meer pijn. Wij kunnen je helpen om de spierspanning te verminderen zodat je minder last hebt van de pijn die endometriose veroorzaakt. Ook leren we je omgaan met de pijn als deze wel aanwezig is.

Rondom endometriose hebben we ook een mooie samenwerking met AKI Acupuncture & Balance, de combinatie van bekkenoefentherapie en acupunctuur helpt jou naar meer ontspannen en dus minder pijn!

Wil jij meer informatie of een afspraak maken? Neem contact op.

Bekken(bodem)klachten, als je het hoort, dan denk je vaak aan zwangerschap of vrouwen met urineverlies. Maar wist je dat mannen ook bekkenklachten kunnen hebben?

Er wordt minder over gepraat maar mannen kunnen er ook last van hebben. Denk aan constipatie, pijn bij ontlasting, incontinentie of bijvoorbeeld erectiestoornissen. Deze klachten maken je leven vaak een stuk minder aangenaam. We helpen je graag.

We leggen je uit hoe de bekkenbodem werkt in relatie tot jouw klachten en leren je hoe je deze klachten kan voorkomen en verhelpen. Zo krijg jij weer grip op je klachten.

Wil jij meer informatie of een afspraak maken? Neem contact op.

Onze specialisten

Ga naar de inhoud