De praktijk

Balans in bewegen is een brede praktijk voor oefentherapie Cesar/Mensendieck met behandellocaties in Den Haag, Katwijk/Rijnsburg en Noordwijk. Daarnaast zijn we aanwezig op meer dan 15 scholen in Den Haag en Katwijk om kinderen te helpen en ondersteunen in de motoriek.
In 2022 is Beweegwijzer Oefentherapie overgenomen door Balans in bewegen en vanaf januari 2024 zal Beweegwijzer Oefentherapie voortaan ook Balans in bewegen heten.

Vanuit de oefentherapie helpen wij je om je klacht of probleem te begrijpen en leren we je hoe je dit kunt verhelpen en/of voorkomen. Zo krijg jij weer grip op je lijf en leven. Of het nu gaat om pijnvrij kunnen bewegen, meekomen met de gymles, onbezorgd kunnen gaan slapen, leren ontspannen of omgaan met je bekkenpijn; wij staan voor je klaar.

Kunnen wij je niet (verder) helpen? Dan hebben we beschikking over een prachtig netwerk van verschillende professionals die je verder kunnen helpen of we verwijzen je op tijd terug naar je huisarts of andere verwijzer.

Visie

Liefde voor de mens, groot en klein, dat is wat ons drijft. Met aandacht voor de totale gezondheid, zowel fysiek als mentaal.

De ouder die geniet van de vooruitgang die haar baby maakt als het leert kruipen. De lach van een kind als iets éindelijk lukt. De openheid van een puber tegenover ons, waar zijn eigen moeder van staat te kijken. De schoonmaakster die weer aan het werk kan dankzij adviezen die ze direct kan toepassen. De interim manager die weer letterlijk en figuurlijk kan staan voor de zaak. De moeder die weer energie heeft voor haar kinderen omdat ze weer goed slaapt.

Dat is waar onze praktijk voor staat, liefde voor gewone mensen, zoals jij en ik.

Mensen die wel eens minder makkelijk of met pijn bewegen en die daar graag vanaf willen. Of die hun vaardigheden willen verbeteren om weer mee te kunnen komen met vriendjes en vriendinnetjes. Of gewoon eens een nachtje willen doorslapen.

Missie

Ieder mens heeft mogelijkheden om te leren. Bij Balans in bewegen kun je leren over je lichaam, over belasten en ontspannen en over hoe je dat nou in je dagelijks leven doet. En als kind kun je leren over je motoriek, en hoe je die kunt verbeteren. Verder is onze missie dat jong en oud fijn kan slapen en dus ’s morgens uitgerust wakker wordt!
Onze missie is dat alle inwoners van Den Haag, Katwijk, Noordwijk en omstreken weten dat ze zelf in staat zijn om iets aan hun klachten te veranderen. We geloven in de kracht van ieder mens, iedereen kan leren!

Het fijne is dat we geloven in ons vak, en dat is te merken. Ons plezier slaat vaak over op jou en/of je kind. Verandering kost soms wat pijn, maar het eindresultaat geeft plezier. Plezier omdat je weer (pijnvrij) kunt bewegen, plezier omdat je mee kan komen met andere kinderen in de klas. Plezier omdat je eindelijk weer slaapt. Omdat je weer in balans bent. Wij helpen je met therapie op maat. We zorgen dat we je alles bieden wat binnen onze praktijk mogelijk is. Kunnen wij je niet (verder) helpen? Dan verwijzen we je op tijd terug naar je huisarts of naar een andere therapeut of arts.

De therapeuten van Balans in Bewegen

Ga naar de inhoud