Oefentherapie Cesar/Mensendieck

Wil jij onbezorgd en zonder pijn kunnen bewegen? Geen last meer van je nek- en schouders tijdens het werk of van je heupen, knieën en voeten tijdens het lopen? Een keer een dag door kunnen zonder hoofdpijn?

Misschien ben je zelf op zoek gegaan naar een oplossing voor je klachten, of ben je verwezen door je (huis)arts of kennis. Je bent op de goede plek, we denken graag met je mee en staan voor je klaar om je te helpen naar pijnvrij, soepel bewegen!

Hoe helpen wij jou verder?

Wil je een afspraak maken?  Vul het contactformulier in en we nemen snel contact met je op. We staan voor je klaar!

Wat is oefentherapie Cesar/Mensendieck?

Cesartherapie, Mensendiecktherapie, bewegingstherapie… We luisteren naar vele namen maar het liefst worden we toch ‘oefentherapeut’ genoemd. Oefentherapie Cesar/Mensendieck is een paramedische behandelmethode. De oefentherapeut helpt jou om een gezonde houding aan te leren en soepel te leren bewegen. De oefentherapeut helpt je om weer baas te zijn in je eigen lijf, je krijgt inzicht in je klachten en leert deze voorkomen, verlichten of te verhelpen.
Bij lichamelijke klachten kun je denken aan blessures, stress gerelateerde klachten (zoals hoofdpijn of hyperventilatie) of pijn in rug, nek, schouders, knieën, etc.

Oefentherapie zet zich al decennialang in voor een gezonder beweegpatroon en is bewezen effectief.

Wij staan voor je klaar als je last hebt van:

  • Houding- en bewegingsklachten (pijn in rug, nek, schouders, knieën etc.)
  • (Spannings)hoofdpijn en migraine
  • Psychosomatische klachten
  • Neurologische klachten
  • Reuma/ COPD/ long Covid
  • Balansproblemen bij het ouder worden

Ik heb alles al geprobeerd...

Wij horen het vaak, je bent overal al geweest, je huisarts, de fysiotherapeut, de sportschool… Waarom zou je nog naar een oefentherapeut gaan?
Omdat wij vanuit een ander oogpunt kijken en werken. Wij kijken niet alleen naar je klacht maar naar jouw lijf als geheel. Hoe werkt jouw lijf als geheel in jouw dagelijks leven en hoe ontstaan jouw klachten? Samen met jou gaan we deze puzzel oplossen. Zodat je niet alleen werkt aan de klachten, maar ook aan de oorzaak.
Zo krijg je meer inzicht in je eigen lichaam, je leert je klachten te voorkomen en te verhelpen en kunt herkennen wanneer ze opkomen.

Zien we dat je meer ondersteuning nodig hebt dan oefentherapie? Dan hebben we een groot netwerk van fijne zorgverleners die jou verder op weg kunnen helpen.

Vergoeding

Oefentherapie Cesar/ Mensendieck wordt vergoedt uit de aanvullende verzekering, bij chronische klachten wordt het soms vergoedt vanuit de basisverzekering. Voor meer informatie over de vergoeding, klik op de button hieronder.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Onze specialisten

Barbara, Bart, Eveline en Ranjeeta zijn onze specialisten voor volwassenen met lichamelijke klachten. Ook franchise therapeut Esmeralda (locatie Noordwijk) staat voor je klaar.

Onze specialisaties

Buiten reguliere oefentherapie Cesar/Mensendieck is Balans in bewegen gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met motorische problematiek en mensen (jong en oud) met slaapproblemen. Ook helpen wij je verder als je last hebt van bekkenpijn. Bekijk onze specialisaties om hier meer over te lezen.

Ga naar de inhoud