Slaapoefentherapie

Wil jij weer blij worden van je bed? Niet meer opzien tegen slapen maar vol vertrouwen de nacht in gaan? Meer energie hebben voor jezelf, je gezin, je werk en je vrienden? Weer uitgerust en vol energie wakker worden?

Slaapproblemen komen regelmatig voor, bijna 20% van de Nederlanders boven 12 jaar heeft moeite met slapen. Een slaapprobleem heeft veel invloed op je dag. Je raakt vermoeid, sneller geïrriteerd en vatbaarder voor lichamelijke klachten.

Wij helpen je! Wist je dat wij binnen 2-6 behandelingen al kunnen leren om weer heerlijk te slapen? Kun je niet wachten tot je weer een nacht lekker door kan slapen? Neem direct contact ons op of lees nog even verder.

Wat is slaapoefentherapie?

Slaapoefentherapie is een specialisatie binnen de oefentherapie die zich richt op in- en doorslaapproblemen en te vroeg wakker worden. Wij weten alles van hoe slaap werkt, de oorzaken van slaapproblemen en hoe deze op te lossen. Wij scholen ons steeds weer bij om altijd op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van slaap.

Slapen gaat vaak niet over wat er in de nacht gebeurt, maar juist wat je overdag doet. We kijken daarom samen met jou naar wat je overdag doet, hoe je ontspant en wat van invloed is op je slaap. Zo kunnen we samen ontdekken wat jouw slaapprobleem veroorzaakt en hoe we dat kunnen oplossen. Je hebt geen dure slaapcoach nodig en bent bij ons verzekerd van hulp wat gebaseerd is op wetenschappelijke kennis en een heleboel aandacht voor jou persoonlijk.
We bekijken de klachten/problemen vanuit een 24-uurs visie en maken systematisch voor jou inzichtelijk waar je slaapprobleem vandaan komt en hoe je het kan oplossen.

We leren je ontspannen en tot rust te komen, zowel overdag als in de nacht en helpen je je minder druk te maken over slaap. Uit onderzoek blijkt namelijk dat dit vaak al een groot effect heeft op je slaapprobleem!

Hoe ziet het behandeltraject eruit?

  1. Stuur een mailtje of bel ons en vaak heb je binnen een week al een plek voor intake.
  2. We starten met het ontrafelen van jouw slaapprobleem tijdens een intake. De intake duurt meestal ongeveer 45 minuten. Vaak krijg je direct al oefeningen mee om thuis aan de slag te kunnen.
  3. Je stelt samen met je therapeut een doel en plan vast zodat je na de eerste sessie al weet waar je aan kan werken
  4. Je volgt 2-6 behandelingen. Elke week krijg je adviezen en oefeningen mee. Vaak is het effect na de eerste behandeling al groot!
  5. Evaluatie: na het afgesproken aantal behandelingen evalueren je het resultaat met je therapeut en kijk je of er nog meer sessies nodig zijn of dat je zelf weer verder kan
  6. Follow-up: na een aantal weken neemt de therapeut nog contact met je op om te vragen hoe het met je gaat.

Vergoeding

Vergoeding voor volwassenen komt uit het aanvullende pakket (fysiotherapie/oefentherapie), zonder eigen risico. Vergoeding voor kinderen komt uit de basisverzekering, zonder eigen risico. Wil je meer weten over vergoedingen? Klik op de button hieronder.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

We zijn naast de slaapoefentherapie voor volwassenen, ook gespecialiseerd in het behandelen van baby's, jonge kinderen en pubers. Lees hieronder meer over deze leeftijdsgroepen.

Niets pittiger dan een niet-slapend kind. Je kind oververmoeid, jouw lontje wordt met de dag korter. Je bent de wanhoop soms nabij. Wacht niet te lang met hulp vragen, wij helpen jou en je kind graag!

Bij slaapproblemen bij baby’s leren we ouders hoe je ervoor kunt zorgen dat je kind rustig genoeg wordt om te slapen. We besteden aandacht aan de slaapassociaties, rust overdag en in de nacht en helpen je inzicht te krijgen in de alertheid van je kind. Je leert je kind en zijn of haar slaap beter begrijpen zodat je allebei betere nachten hebt!

Op de praktijk is Eveline onze specialist voor slapen bij jonge kinderen in Katwijk en Den Haag. Ook franchise therapeut Esmeralda van locatie Noordwijk helpt je graag verder!

Stuur een mailtje of bel ons en vaak heb je binnen een week al een plek voor intake.

Een kind wat steeds het bed uit komt of niet alleen durft te slapen. Hoe biedt je als ouders voldoende geborgenheid en liefde maar geef je ook vertrouwen om zelfstandig te leren slapen? Hoe ga je om met piekeren en te wakker worden?

Kinderen met slaapproblemen leggen we uit hoe slaap werkt, vaak helpt dit al enorm! Wat heb je nodig om te kunnen slapen? Hoe werkt dat bij jou?

We leren jouw kind om tot rust te komen zodat ze gemakkelijker in slaap kunnen komen. Ook leren we ze hoe ze weer in kunnen slapen als ze in de nacht wakker worden. Jouw kind zal trots zijn als het lukt om zelf te kunnen slapen en we helpen jullie daarbij graag.

Eveline is onze specialist voor slapen bij kinderen in Den Haag en Katwijk. In Katwijk helpt ook Ranjeeta je graag verder net als onze franchise therapeut Esmeralda van locatie Noordwijk.

Stuur een mailtje of bel ons en vaak heb je binnen een week al een plek voor intake.

Gaat jouw tiener ook veel later slapen dan jijzelf? Krijg je hem of haar in de ochtend met geen mogelijkheid het bed uit? Gaat het leren op school minder goed door de slaapproblemen? Vraag je je af of je kind depressief is of dat de somberheid door slechter slapen veroorzaakt wordt?

Tieners gaan ook op het gebied van slaap door fysiologische veranderingen heen. Niet goed kunnen inslapen, niet wakker worden van hun wekker of bijna meer overdag dan in de nacht gaan slapen. Het bioritme van tieners verschuift flink tijdens de puberteit waardoor ze vaak veel te laat in slaap vallen.

Wij kunnen jou en je tiener helpen! We leren je tiener hoe je slaperig kunt worden in de avond en wakker kunt worden in de ochtend. We leggen je tiener uit hoe slaap werkt en hoe jij er meer grip op krijgt.

Zowel Eveline (Den Haag, Katwijk), Ranjeeta (Katwijk) en Esmeralda (Noordwijk) helpen jou en je tiener graag naar een beter slaappatroon!

Stuur een mailtje of bel ons en vaak heb je binnen een week al een plek voor intake.

Onze specialisten

Ga naar de inhoud